Rizsesmáj hozzávalói:
- 500 g csirkemáj
- 400 g jázmin rizs
- 800 ml víz ( forrásban levő )
- 300 g zsenge zöldborsó
- 200 g sárgarépa
- 1 evőkanál zsír ( videóban sertészsír )
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 fej vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál majoránna
- ízlés szerint darált színes bors
- 100 g reszelni való sajt ( videóban trappista )
A ételhez használt víz mennyiség basmati, vagy jázmin rizshez van megállapítva, más típusú rizzsel készülve további folyadék szükséges, és a főzési idő is megnő. Mindenképpen a főzési idő lejárta után hagyni kell dagadni rizst a fedett edényben 15 - 20 percig. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!