Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rusztikus körtetorta dióval

ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
70
perc

SÜTÉS
45
perc

TÉSZTA

  • 100 g finomliszt
  • 1 g só
  • 12 g kristálycukor
  • 84 g sótlan vaj, hideg, 13 mm-es darabokra vágva
  • 30 ml víz, jéghideg
  • 1 tojás, felverve
  • 12 g turbinado cukor
  • Olajspray
  • 20 g méz
  • 5 ml víz
  • Pirított dió, apróra vágva, a díszítéshez

    TÖLTELÉK

  • 1 nagy körte meghámozva, negyedelve és vékonyra szeletelve
  • 5 g kukoricakeményítő
  • 24 g barna cukor
  • 1 g őrölt fahéj
  • egy csipet só

ELKÉSZÍTÉS

1. KEVERJÜK össze jól a 90 g lisztet és a cukrot egy nagy tálban.

2. VÁGJUK a vajat a keverékbe majd keverjük morzsás állagúra.

3. ADJUK hozzá a hideg vizet és jól keverjük össze.

4. FORMÁZZUK meg a tésztát egy tálban, fedjük le műanyag fóliával és tegyük be a hűtőszekrénybe 1 órára.

5. KEVERJÜK össze a töltelék hozzávalóit egy tálban.

6. NYÚJTSUK ki a lehűtött tésztát 216 mm-es átmérőjűvé.

7. SZÓRJUNK 10 grammnyi lisztet a tésztára, a szélét lisztezetlenül hagyva.

8. FEKTESSÜK el a körte darabokat úgy, hogy kör alakban helyezkedjenek el. Kanalazzuk rájuk a maradék körte szószt a szeletekre. Majd hajtsuk fel a széleket.

9. FEDJÜK be a széleket a felvert tojással és szórjuk meg a cukorral, majd pihentessük.

10. VÁLASSZUK ki az előmelegítési opciót a Cosori Air Fryer gépünkön, állítsuk be 160 fokra, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

11. OLAJOZZUK be az előmelegített sütőt olajsprayvel és helyezzük el benne a tortát.

12. VÁLASSZUK ki a Bread menüpontot, állítsuk be 45 percre és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

13. KEVERJÜK össze a mézet és a vizet és kenjük be a tortát mikor kész.

14. SZÓRJUK meg apróra vágott dióval.

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link