
ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
70
perc

SÜTÉS
45
perc
TÉSZTA
- 100 g finomliszt
- 1 g só
- 12 g kristálycukor
- 84 g sótlan vaj, hideg, 13 mm-es darabokra vágva
- 30 ml víz, jéghideg
- 1 tojás, felverve
- 12 g turbinado cukor
- Olajspray
- 20 g méz
- 5 ml víz
- Pirított dió, apróra vágva, a díszítéshez
TÖLTELÉK
- 1 nagy körte meghámozva, negyedelve és vékonyra szeletelve
- 5 g kukoricakeményítő
- 24 g barna cukor
- 1 g őrölt fahéj
- egy csipet só
ELKÉSZÍTÉS
1. KEVERJÜK össze jól a 90 g lisztet és a cukrot egy nagy tálban.
2. VÁGJUK a vajat a keverékbe majd keverjük morzsás állagúra.
3. ADJUK hozzá a hideg vizet és jól keverjük össze.
4. FORMÁZZUK meg a tésztát egy tálban, fedjük le műanyag fóliával és tegyük be a hűtőszekrénybe 1 órára.
5. KEVERJÜK össze a töltelék hozzávalóit egy tálban.
6. NYÚJTSUK ki a lehűtött tésztát 216 mm-es átmérőjűvé.
7. SZÓRJUNK 10 grammnyi lisztet a tésztára, a szélét lisztezetlenül hagyva.
8. FEKTESSÜK el a körte darabokat úgy, hogy kör alakban helyezkedjenek el. Kanalazzuk rájuk a maradék körte szószt a szeletekre. Majd hajtsuk fel a széleket.
9. FEDJÜK be a széleket a felvert tojással és szórjuk meg a cukorral, majd pihentessük.
10. VÁLASSZUK ki az előmelegítési opciót a Cosori Air Fryer gépünkön, állítsuk be 160 fokra, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
11. OLAJOZZUK be az előmelegített sütőt olajsprayvel és helyezzük el benne a tortát.
12. VÁLASSZUK ki a Bread menüpontot, állítsuk be 45 percre és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
13. KEVERJÜK össze a mézet és a vizet és kenjük be a tortát mikor kész.
14. SZÓRJUK meg apróra vágott dióval.