ADAG
5
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc
FŐZÉS
11
perc
HOZZÁVALÓK
- 680 gramm kicsontozott, bőr nélküli csirkecomb, 25 milliméteres darabokra vágva
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 2 szál rozmaring
- 473 milliliter csirkehúsleves
- 1 evőkanál citromhéj
- 44 milliliter citromlé
- 28 gramm sótlan vaj
- 1 evőkanál provence-i fűszernövény
- 227 gramm főzés nélküli orzo
ELKÉSZÍTÉS
1. Keverjük össze a COSORI gyorsfőző belső edényében az összes hozzávalót, kivéve az orzo-t.
2. Helyezzük a fedelet a gyorsfőző tetejére
3. Válasszuk ki a Meat/Poultry (Hús/baromfi) funkciót, kapcsoljuk ki a Keep Warm (Melegen tartás) funkciót, állítsuk a nyomást magasra, az időt 8 percre, majd nyomjuk meg a Start gombot.
4. Engedjük ki a nyomást a gőzkioldó kapcsoló Vent állásba való csúsztatásával.
5. Adjuk hozzá az orzo-t a csirkés keverékhez, és keverjük össze
6. Tegyük vissza a fedelet a gyorsfőző tetejére.
7. Válasszuk ki a Pressure Cook funkciót, kapcsoljuk ki a Keep Warm (Melegen tartás) funkciót, állítsuk be a nyomást alacsonyra, az időt 3 percre, majd nyomjuk meg a Start gombot
8. Engedjük ki a nyomást természetes módon úgy, hogy 4 percig a gyorsfőzőt magára hagyjuk, majd csúsztassuk a gőzkioldó kapcsolót Vent állásba a maradék nyomás gyors kiengedéséhez
9. Nyissuk ki óvatosan a fedelet, és hagyjuk a csirkét és az orzo-t 8 percig pihenni.
10. Kóstoljuk meg, ha szükséges ízlés szerint fűszerezzük még, majd tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!