
ADAG
24
darab

ELŐKÉSZÍTÉS
2
óra

SÜTÉS
25
perc
HOZZÁVALÓK
- 2 csésze finomliszt
- ½ teáskanál só
- 1 csésze (225 g) sótlan vaj, hidegen, kockára vágva
- 6 uncia (170 g) hideg krémsajt
- ⅓ csésze tejföl
- 1 csésze barna cukor
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- ½ csésze aszalt sárgabarack, apróra vágva
- 1 tojás, felverve
- ¼ csésze cukor a szóráshoz
Szükséges eszközök:
- Konyhai robotgép
- Nyújtófa
- Kenőecset
ELKÉSZÍTÉS
1. HELYEZD a lisztet és a sót a konyhai robotgép keverőtáljába, amelybe a késes aprítófejet szerelted. Röviden pulzálva keverd össze.
2. ADD HOZZÁ a vajat, a krémsajtot és a tejfölt. Pulzálj addig, amíg a vaj és a krémsajt egyenletesen el nem oszlik, és a vaj apró darabokban marad.
3. BORÍTSD KI a tésztát enyhén lisztezett felületre, oszd 3 egyenlő részre, majd lapítsd őket korongokká.
4. CSOMAGOLD szorosan fóliába a tésztakorongokat, és tedd hűtőbe 1 órára.
5. KEVERD ÖSSZE a barna cukrot, fahéjat és az aszalt sárgabarackot egy közepes tálban, majd tedd félre.
6. VÁLASZD KI a Cosori forrólevegős sütő Előmelegítés (Preheat) funkcióját, állítsd a hőmérsékletet 175°C-ra (350°F), és nyomd meg a Start/Pause gombot. Béleld ki a kosarat sütőpapírral.
7. VEDD KI a tésztakorongokat a hűtőből, csomagold ki, és helyezd enyhén lisztezett felületre. Nyújtsd mindegyiket kb. 0,5 cm vastagságú kör alakúra.
8. OSZD EL egyenlően a tölteléket a tésztakörökön, kb. 1,5 cm-es szegélyt hagyva a szélén.
9. VÁGD a tésztaköröket 8 egyenlő háromszögre, mint egy pizzát. A szélesebb végétől kezdve tekerd fel a háromszögeket, mint egy kiflit vagy croissant-t.
10. HELYEZD a kész tekercseket a sütőtálcára, a maradékot pedig tedd vissza a hűtőbe, amíg nem kerül sor a sütésükre.
11. KEND meg a rugelach tetejét a felvert tojással, és szórd meg cukorral.
12. HELYEZD a sütőtálcát a rácsra, majd tedd be a sütőt középső pozícióba.
13. VÁLASZD KI a Sütés (Bake) funkciót, állítsd a hőmérsékletet 175°C-ra, és az időt 25 percre, majd nyomd meg a Start/Pause gombot.
14. VEDD KI a rugelach-okat a sütőből, és hagyd őket rácson kihűlni. Ismételd meg a sütést a maradék adagokkal, majd tálald.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!