Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rugelach aszalt sárgabarackkal

ADAG
24
darab

ELŐKÉSZÍTÉS
2
óra

SÜTÉS
25
perc

HOZZÁVALÓK

  • 2 csésze finomliszt
  • ½ teáskanál só
  • 1 csésze (225 g) sótlan vaj, hidegen, kockára vágva
  • 6 uncia (170 g) hideg krémsajt
  • ⅓ csésze tejföl
  • 1 csésze barna cukor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • ½ csésze aszalt sárgabarack, apróra vágva
  • 1 tojás, felverve
  • ¼ csésze cukor a szóráshoz

Szükséges eszközök:

  • Konyhai robotgép
  • Nyújtófa
  • Kenőecset

ELKÉSZÍTÉS

1. HELYEZD a lisztet és a sót a konyhai robotgép keverőtáljába, amelybe a késes aprítófejet szerelted. Röviden pulzálva keverd össze.

2. ADD HOZZÁ a vajat, a krémsajtot és a tejfölt. Pulzálj addig, amíg a vaj és a krémsajt egyenletesen el nem oszlik, és a vaj apró darabokban marad.

3. BORÍTSD KI a tésztát enyhén lisztezett felületre, oszd 3 egyenlő részre, majd lapítsd őket korongokká.

4. CSOMAGOLD szorosan fóliába a tésztakorongokat, és tedd hűtőbe 1 órára.

5. KEVERD ÖSSZE a barna cukrot, fahéjat és az aszalt sárgabarackot egy közepes tálban, majd tedd félre.

6. VÁLASZD KI a Cosori forrólevegős sütő Előmelegítés (Preheat) funkcióját, állítsd a hőmérsékletet 175°C-ra (350°F), és nyomd meg a Start/Pause gombot. Béleld ki a kosarat sütőpapírral.

7. VEDD KI a tésztakorongokat a hűtőből, csomagold ki, és helyezd enyhén lisztezett felületre. Nyújtsd mindegyiket kb. 0,5 cm vastagságú kör alakúra.

8. OSZD EL egyenlően a tölteléket a tésztakörökön, kb. 1,5 cm-es szegélyt hagyva a szélén.

9. VÁGD a tésztaköröket 8 egyenlő háromszögre, mint egy pizzát. A szélesebb végétől kezdve tekerd fel a háromszögeket, mint egy kiflit vagy croissant-t.

10. HELYEZD a kész tekercseket a sütőtálcára, a maradékot pedig tedd vissza a hűtőbe, amíg nem kerül sor a sütésükre.

11. KEND meg a rugelach tetejét a felvert tojással, és szórd meg cukorral.

12. HELYEZD a sütőtálcát a rácsra, majd tedd be a sütőt középső pozícióba.

13. VÁLASZD KI a Sütés (Bake) funkciót, állítsd a hőmérsékletet 175°C-ra, és az időt 25 percre, majd nyomd meg a Start/Pause gombot.

14. VEDD KI a rugelach-okat a sütőből, és hagyd őket rácson kihűlni. Ismételd meg a sütést a maradék adagokkal, majd tálald.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link