Hozzávalók:
Krumplis pogácsa hozzávalói:
- 500 g finomliszt
- 400 g tisztított burgonya
- 100 g reszelt sajt (félkemény olvadó)
- 100 g teavaj (opcionálisan lehet margarint is használni)
- 100 g sertészsír
- 25 g élesztő ( szárított ~ instant élesztő 1 kis csomag )
- 2 db tojás sárgája a tésztába
- 1 egész tojás a kenéshez
- 25 g só
- 75 ml tej
A kidolgozott tészta kelesztési ideje 40 perc letakarva, ezek után 50 mm szaggatóval történt a kiszúrás. Ebből az adagból 30 db pogácsát lehet elkészíteni. Sütés 170 C fokos sütőben 18 - 19 perc. Aki duplázni szeretné a mennyiséget ott elég 3 db tojásnak a sárgáját használni, a többi alapanyag duplán ugyanaz. A begyúrt tésztát kelesztés nélkül légmentesen lecsomagolva, a hűtőbe helyezve másnap is fel lehet használni. Ennek a módja: miután másnap kikerült a hűtőből át kell dolgozni, keleszteni, szaggatni, megkenni és sajttal kell szórni, A többi a recept szerint. A pogácsák a burgonya, a vaj és a zsír miatt akár napokig is pihe puha marad.
Elkészítés és praktikák a videóban! Jó étvágyat kívánunk!
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!