ADAG
6
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc
FŐZÉS
45
perc
HOZZÁVALÓK
- 283 g aranyburgonya meghámozva és 2,5 centis darabokra vágva
- 454 g sárgarépa meghámozva és 2,5 centis darabokra vágva
- 454 g paszternák meghámozva és 2,5 centis darabokra vágva
- 3 evőkanál sótlan, szobahőmérsékletű vaj, elosztva
- 1 póréhagyma (csak fehér és világoszöld részek), megtisztítva és felaprítva
- Só, ízlés szerint
- Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
- 1 teáskanál friss kakukkfűlevél apróra vágva
- 177 ml szobahőmérsékletű tej
- 1 evőkanál friss kapor, vagy petrezselyem a díszítéshez
Szükséges eszközök
- Krumplinyomó
ELKÉSZÍTÉS
1. Öntsünk 473 ml vizet a COSORI rizsfőző belső edényébe.
2. Helyezzük a gőzkosarat a belső edénybe.
3. Állítsuk a módot Steam értékre, az időt 35 percre, majd érintse meg a Start gombot.
4. Adjuk hozzá a burgonyát, a sárgarépát és a paszternákot, majd zárja le a fedelet, hogy elkezdjen párolódni.
5. Vegyük ki a zöldségeket, amikor megpuhultak, majd öntsük ki a folyadékot, és töröljük tisztára a belső edényt.
6. Állítsuk a módot Sauté értékre, az időt 10 percre, majd érintse meg a Start gombot.
7. Tegyünk 1 evőkanál vajat a belső edénybe és adjuk hozzá a póréhagymát, valamint egy jó csipet sót és borsot. Nagyon puhára pároljuk, hogy elkezdhessen karamellizálódni, körülbelül 10 percig.
8. Hozzáadjuk a kakukkfű leveleket, a tejet, a maradék 2 evőkanál vajat, a párolt zöldségeket és egy csipet sót és borsot. Burgonyanyomóval összetörjük, majd ízlés szerint még sóval és borssal ízesítjük.
9. Díszítjük ízlés szerint friss kaporral vagy petrezselyemmel, majd tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!