Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SERTÉSKARAJ

ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
20
perc

FŐZÉS
14
perc

HOZZÁVALÓK

  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál olasz fűszer
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 4 csont nélküli sertéskaraj (egyenként 142 gramm), körülbelül 13-25 milliméter vastagságú karajszelet
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj
  • 354 milliliter víz

Szükséges eszközök

  • Alufólia

ELKÉSZÍTÉS

1. Keverjük össze egy kis tálba a sót, az olasz fűszereket és a fekete borsot.

2. Fűszerezzük a sertésszelet mindkét oldalát a fűszerkeverékkel

3. Válasszuk ki a COSORI gyorsfőző Sauté funkcióját, állítsuk a hőmérsékletet magasra, az időt 6 percre, és nyomjuk meg a Start gombot.

4. Tegyünk olajat a belső edénybe, majd adjunk hozzá egyszerre 2 sertésszeletet, és mindkét oldalát 3 percig pirítsuk. Ha kész, nyomjuk meg a Cancel gombot, és vegyük ki a sertésszeleteket.

5. Öntsünk kis vizet a belső edénybe és használjunk egy szilikon lapátot vagy spatulát, hogy a letapadt részt eltávolítsuk. Hagyjuk a vizet a belső edényben.

6. Helyezzük a sertésszeleteket alufóliára, majd a fólia szélét gyűrjük össze, hogy falat képezzen a sertésszelet körül, a tetejét hagyjuk fedetlenül. (A sertésszeleteket egymásra is rakhatjuk, ha túl sok van belőlük és egy rétegben nem férnének el).

7. Helyezzük a gőzáteresztő állványt a belső edénybe, majd tegyük rá a sertésszeleteket.

8. Helyezzük a fedelet a gyorsfőző tetejére.

9. Válasszuk a Meat/Poultry (Hús/baromfi) funkciót, kapcsoljuk ki a Keep Warm (Melegen tartás) funkciót, állítsuk a nyomást magasra, az időt 8 percre, majd nyomjuk meg a Start gombot.

10. Engedjük ki a nyomást természetes módon úgy, hogy 5 percig a gyorsfőzőt magára hagyjuk, majd csúsztassuk a gőzkioldó kapcsolót Vent állásba a maradék nyomás gyors kiengedéséhez.

11. Nyissuk fel óvatosan a fedelet, és tegyük át a sertésszeleteket egy tányérra. Hagyjuk a sertésszeleteket 5 percig pihenni.

12. Tálaljuk kedvenc köretünkkel együtt.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link