Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sonka sárgabarackos és barnacukros mázzal

ADAG
5
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc

FŐZÉS
30
perc

HOZZÁVALÓK

  • 165 gramm sárgabarack konzerv
  • 85 gramm méz
  • 50 gramm barna cukor, finomítatlan
  • 60 gramm dijoni mustár
  • 43 gramm sótlan vaj
  • 1 előfőzött, bevagdosott sonka (2-3 kilogramm), szükség esetén az edény méretére vágva
  • 1 konzervnyi 100%-os lében lévő ananász (567 gramm)
  • 236 milliliter víz

ELKÉSZÍTÉS

1. KEVERJÜK össze a barackbefőttet, a mézet, a barna cukrot, a dijoni mustárt és a sótlan vajat egy kis lábasban. Forraljuk fel a keveréket és főzzük 1 percig, folyamatosan kevergetve, majd vegyük le a tűzről.

2. HÚZZUK szét a sonkaszeleteket a bevágott részeknél, hogy a rákent máz majd jól beivódhasson a sonka belsejébe. A máz nagy részével kenjük be az egész sonkát, a bevágásoknál is, a negyedét pedig tegyük félre.

3. TEGYÜK az ananászdarabokat, az ananászlevet, a vizet a COSORI SLOW COOKER edényének az aljába.

4. KÉSZÍTSÜNK alufóliából 2 hosszú, egyenként 63 centiméteres lapot, majd hajtsuk mindkét lapot hosszában egy hosszú, vékony darabra. Helyezzük a hosszú lapokat keresztben a fazék belsejébe, és a végeket hajtsuk át a felső szélén. Így a sonka főzés után könnyen kivehető lesz.

5. TEGYÜK a sonkát a vágott felével az edénybe. Hajtsuk a sonka fölé a szélére hajtogatott fóliát.

6. ZÁRJUK le a Cosori Slow Cooker fedelét.

7. VÁLASSZUK ki a Lassúfőzés, SLOW COOK funkciót, majd nyomjuk meg a Start gombot.

8. FŐZZÜK, amíg a sonka teljesen meg nem puhul.

9. VEGYÜK ki a sonkát, majd helyezzük egy tálcára. Kenjük meg a maradék mázzal, majd a Cosori Air Fryer-ben 2-3 percig süssük,  amíg a szélei megbarnulnak és karamellizálódnak.

10. TÁLALJUK a sonkát, öntsük rá a maradék levet a Slow Cooker-ből, hogy a sonka extra puha maradjon és fogyasszuk el, amíg meleg.

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link