Hústekercs, fűszeres sült krumpli és a mártás hozzávalói 5 - 6 főre:
- 650 g sertés ~ marha darálthús 50/50 % arányban
- 500 g mirelit brokkoli
- 200 g reszelni való félkemény sajt ( videóban Edami )
- 120 g gépsonka ( 8 szelet )
- 60 g teavaj
- 1 darab egésztojás
- 25 g ( 2 evőkanál finom őrlésű zabpehely )
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 kis merőkanál brokkoli főzőlé ( 100 ml )
- 2 ív sütőpapír
- pár csepp étolaj a sütőpapír és a hús kenéséhez
- 1 teáskanál só a brokkoli főzővízébe
- 1 teáskanál só a hús masszába
- 1 púpos teáskanál fokhagyma por
- ízlés szerint darált színes bors
Fűszeres sültkrumpli:
- 750 g krumpli ( videóban B típusú )
- 1 csapott teáskanál só
- 1 csapott teáskanál fokhagyma por
- 1 púpos teáskanál édes nemes pirospaprika
- 2 erős csipet őrölt szerecsendió
- ízlés szerint tört színes bors
- 1 evőkanál étolaj
Mártás:
- a sütőkosárban visszamaradt folyadék egész mennyisége
- 1 teáskanál barnacukor
- 1 teáskanál édes paprikakrém
- 1 csapott teáskanál fokhagymapor
- 1/ 2 mokkáskanál Chili paprika
- 2 csipet petrezselyem
- 1 evőkanál szójaszósz
- 150 ml brokkoli főzőlé ( amennyiben igényli )
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 50 ml hidegvíz
Hústekercs sütése 165 C fokon 35 perc, fűszeres sültkrumpli sütése 205 C fokon 30 perc amit néha 4 - 5 alkalommal meg kell rázni. Hidegsültként is fel lehet használni a hústekercset, másnap a hűtőből ( 3- 5 C fok ) kivéve vékony szeleteket vágva kiváló szendvicsbetét lehet.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!