ADAG
4
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc
SÜTÉS
15
perc
HOZZÁVALÓK
- 1 sonkatök, meghámozva és kimagozva, 1,3 centiméteres kockákra vágva
- 2 evőkanál + 1 teáskanál olívaolaj nagy szemű só, ízlés szerint Feketebors, frissen őrölve, ízlés szerint
- 1 teáskanál gránátalmamelasz
- 1 evőkanál pezsgőecet
- 2 teáskanál salottahagyma, darálva
- ½ teáskanál kakukkfűlevél, apróra vágva
- 1 evőkanál dióolaj
- 80 gramm rukkola
- 87 gramm gránátalmamag
- 41 gramm fetasajt
ELKÉSZÍTÉS
1. HELYEZZÜK a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába.
2. VÁLASSZUK ki a Roast (Pirítás) funkciót, állítsuk az időt 15 percre, majd koppintsunk a Start/Pause (Indítás/ szüneteltetés) lehetőségre az előmelegítéshez.
3. FORGASSUK össze a felkockázott sonkatököt 1 teáskanál olívaolajjal, és sózzuk-borsozzuk.
4. HELYEZZÜK a tököt az előmelegített sütőtálcára.
5. RÁZZUK meg a sonkatököt a sütési idő felénél. A Shake Reminder (Rázási emlékeztető) funkció szól, hogy mikor kell
6. HABVERŐVEL keverjük el a melaszt, ecetet, salottahagymát és kakukkfűleveleket egy kis tálban. Lassan belecsorgatjuk a maradék 2 evőkanál olívaolajat és a dióolajat, folyamatosan kevergetve, amíg emulgeálódik. Az öntetet ízlés szerint sózzuk-borsozzuk
7. VEGYÜK ki a sonkatököt, ha elkészült, és hagyjuk hűlni 10 percig. Összeforgatjuk a rukkolával és annyi öntettel, hogy ellepje, a tetejére gránátalmamagokat és fetasajtot szórunk, majd tálaljuk
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!