ADAG
12
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc
SÜTÉS
30
perc
HOZZÁVALÓK
- 2 nagy tojás
- 250 g almaszósz
- 200 g cukor
- 125 ml növényi olaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 250 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
Sós karamell
- 250 g kristálycukor
- 6 evőkanál sótlan puha vaj, felkockázva
- 125 g habtejszín
- 1 teáskanál kóser só
- ½ teáskanál kóser só
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
- ¼ teáskanál őrölt kardamom
- ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
Vajkrém
- 250 g sótlan puha vaj
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 500 g porcukor, átszitálva
ELKÉSZÍTÉS
1. Keverjük habosra a tojásokat, az almaszószt, a cukrot, az olajat és a vaníliakivonatot egy közepes tálban.
2. Keverjük habosra a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy külön tálban.
3. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz egy tálba, és összekeverjük, majd egy kanál segítségével megtöltjük a cupcake formákat kb a ⅔ magasságig.
4. Kiválasztjuk az Előmelegítés/Preheat funkciót a COSORI forrólevegős sütőn, beállítjuk a hőmérsékletet 160 fokra, majd elindítjuk.
5. Helyezzük a cupcakeket a kosárba.
6. Állítsuk be 160 fokra, az időt pedig 12 percre, majd indítsuk el.
7. Vegyük ki a cupcakeket és hagyjuk kihűlni.
8. Helyezzük a kristálycukrot egy serpenyőbe, majd melegítsük közepes lángon és folyamatosan kevergetve főzzük. Amikor a cukor felolvadt és világosbarna sziruppá vált, enyhén csökkentsük a lángot, és azonnal keverjük hozzá óvatosan a vajat.
9. Folytassuk a keverést, és forgassuk hozzá a tejszínt. A krém hatására a keverék felforr és buborékosodik, mivel lényegesen hidegebb, amit hozzá keverünk. Hagyjuk abba a keverést, és forraljuk a keveréket 1 percig, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a sót. Keverjük simára, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
10. Helyezzük a maradék vajat és a vanília kivonatot egy mixer tálba és keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, és minden adagolás között keverjük simára.
11. Adjunk hozzá 125 g kihűlt, de még folyékony sós karamellt, és keverjük tovább, amíg a vajkrém teljesen sima és csomómentes nem lesz. Tegyük át a vajkrémet egy szilikon habzsákba.
12. Helyezzünk vajkrémet minden kihűlt cupcake-re, majd a tetejére extra sós karamellt szórjunk és tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!