Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sós karamellás almás cupcake

ADAG
12
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc

SÜTÉS
30
perc

HOZZÁVALÓK

  • 2 nagy tojás
  • 250 g almaszósz
  • 200 g cukor
  • 125 ml növényi olaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 250 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna

Sós karamell

  • 250 g kristálycukor
  • 6 evőkanál sótlan puha vaj, felkockázva
  • 125 g habtejszín
  • 1 teáskanál kóser só
  •  ½ teáskanál kóser só
  •  ½ teáskanál őrölt fahéj
  • ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
  • ¼ teáskanál őrölt kardamom
  • ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg

Vajkrém

  • 250 g sótlan puha vaj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 500 g porcukor, átszitálva

ELKÉSZÍTÉS

1. Keverjük habosra a tojásokat, az almaszószt, a cukrot, az olajat és a vaníliakivonatot egy közepes tálban.

2. Keverjük habosra a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy külön tálban.

3. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz egy tálba, és összekeverjük, majd egy kanál segítségével megtöltjük a cupcake formákat kb a ⅔ magasságig. 

4. Kiválasztjuk az Előmelegítés/Preheat funkciót a COSORI forrólevegős sütőn, beállítjuk a hőmérsékletet 160 fokra, majd elindítjuk. 

5. Helyezzük a cupcakeket a kosárba.

6. Állítsuk be 160 fokra, az időt pedig 12 percre, majd indítsuk el.

7. Vegyük ki a cupcakeket és hagyjuk kihűlni.

8. Helyezzük a kristálycukrot egy serpenyőbe, majd melegítsük közepes lángon és folyamatosan kevergetve főzzük. Amikor a cukor felolvadt és világosbarna sziruppá vált, enyhén csökkentsük a lángot, és azonnal keverjük hozzá óvatosan a vajat.

9. Folytassuk a keverést, és forgassuk hozzá a tejszínt. A krém hatására a keverék felforr és buborékosodik, mivel lényegesen hidegebb, amit hozzá keverünk. Hagyjuk abba a keverést, és forraljuk a keveréket 1 percig, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a sót. Keverjük simára, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

10. Helyezzük a maradék vajat és a vanília kivonatot egy mixer tálba és keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, és minden adagolás között keverjük simára.

11. Adjunk hozzá 125 g kihűlt, de még folyékony sós karamellt, és keverjük tovább, amíg a vajkrém teljesen sima és csomómentes nem lesz. Tegyük át a vajkrémet egy szilikon habzsákba.

12. Helyezzünk vajkrémet minden kihűlt cupcake-re, majd a tetejére extra sós karamellt szórjunk és tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link