ADAG
4
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc
SÜTÉS
13
perc
HOZZÁVALÓK
- 1 fej karfiol, kisebb rózsákra vágva
- 2 teáskanál olívaolaj
- Durva szemű só, ízlés szerint
- Feketebors, frissen őrölve, ízlés szerint
- 56 gramm sótlan vaj
- ½ evőkanál lime leve
- ½ evőkanál szójaszósz
- ¼ Granny Smith alma, vékony csíkokra vágva, a díszítéshez
- 2 evőkanál mandula, finomra aprítva, a díszítéshez
- 1 evőkanál friss tárkonylevél, finomra aprítva, a díszítéshez
SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK
- Kis sauté serpenyő
ELKÉSZÍTÉS
1. HELYEZZÜK mindkét sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosaraiba.
2. VÁLASSZUK ki a Roast (Pirítás) funkciót a bal oldali kosárhoz, állítsuk a hőmérsékletet 195 °C-ra, az időt pedig 13 percre, koppintsunk a Sync Cook (Szinkronban sütés), majd a Start/Pause (Indítás/szüneteltetés) lehetőségre az előmelegítéshez.
3. FORGASSUK össze a karfiolvirágokat az olívaolajjal, és enyhén sózzuk-borsozzuk.
4. OSSZUK el a karfiolt a két kosár között, és helyezzük az előmelegített sütőtálcákra.
5. TEGYÜK a vajat egy kis sauté serpenyőbe alacsony hőfokon olvadni, miközben gyakran megforgatjuk a serpenyőt, amíg a szilárd vajdarabok világosbarna színűek és diós illatúak nem lesznek.
6. VEGYÜK bele a limelét és szójaszószt, és kicsit emeljünk a hőfokon, majd főzzük még néhány percig, amíg a mártás kicsit besűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk, és levesszük a hőforrásról.
7. VEGYÜK ki a karfiolt, ha elkészült, majd tálaljuk a mártással leöntve és a Granny Smith almával, mandulával és tárkonnyal díszítve.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!