Hozzávalók:
Sült csirkemell hozzávalói:
- 4 db 285 - 305 g csirkemellek vegyesen
- 4 x 20 g teavaj
- 1 kis csokor petrezselyem
- 40 - 50 ml extra szűz olíva olaj
- 2 teáskanál durva erdélyi só
- 2 púpos teáskanál fokhagymapor
- 1 púpos teáskanál édes nemes pirospaprika
- 1 csapott teáskanál őrölt rozmaring
- 1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
- 1 csapott teáskanál tört színes bors
- 1 mokkáskanál őrölt koriandermag
- 4 darab alufólia a csomagoláshoz
A csirkemellek sütése forrólevegős sütőben 180 C fokon 12 perc oldalanként, tehát összesen 24 perc, félidőben fordítva.
A csirkemelleket érdemes közvetlen tálalás előtt szeletelni és még frissen elfogyasztani mert a levegőn gyorsan el tudja veszteni a szaftosságát (kiszárad) ebben az esetben lehet használni a kinyert szaftot.
A videóban látott saláta egy natúr kevert saláta volt amely tartalmazott: juliennre ( zsülienre ) vágott sárgarépát, darabolt salátát, kockázott paradicsomot, finomra vágott lilahagymát, és kevés kockázott kígyó uborkát.
Elkészítés és praktikák a videóban! Jó étvágyat kívánunk!
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!