A szilvás sütemény hozzávalói:
- 500 g szilva magjával mérve
- 175 g finomliszt szitálva
- 120 g kristálycukor
- 60 g Szatmári szilvalekvár a süteménybe
- 300 g Szatmári szilvalekvár a kész süteményhez
- 15 g nád vagy barnacukor
- 8 g vaníliás cukor azaz 1 kis csomag
- 12 g sütőpor azaz 1 kis csomag
- 6 darab egész tojás M méret
- 50 g 20% tejföl ami ha nincs elhagyható
- 20 ml szilvapálinka
- kétszer 2 csipet só 1
- 1 mogyorónyi vaj a tál kikenéséhez
- 2 evőkanál zsemlemorzsa a tál szórásához
A sütemény sütése 160 C fokon 45 - 50 perc között van, érdemes a 45 percnél egy tűpróbát ejteni! Nagyon vastag sütőformában még akár 55 - 60 percig is tarthat a sütés!
Jó étvágyat kívánok hozzá nektek is! COSORI Dual Blaze TwinFry forrólevegős sütővel nincs több rázás, nincs több forgatás, csak egyenletes sütés macera nélkül.
Elkészítés és praktikák a videóban! Jó étvágyat kívánunk!
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!