Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szatmári potyogtatós szilvás sütemény

 

A szilvás sütemény hozzávalói:

- 500 g szilva magjával mérve

- 175 g finomliszt szitálva

- 120 g kristálycukor

- 60 g Szatmári szilvalekvár a süteménybe

- 300 g Szatmári szilvalekvár a kész süteményhez

- 15 g nád vagy barnacukor

- 8 g vaníliás cukor azaz 1 kis csomag

- 12 g sütőpor azaz 1 kis csomag

- 6 darab egész tojás M méret

- 50 g 20% tejföl ami ha nincs elhagyható

- 20 ml szilvapálinka

- kétszer 2 csipet só 1

- 1 mogyorónyi vaj a tál kikenéséhez

- 2 evőkanál zsemlemorzsa a tál szórásához

A sütemény sütése 160 C fokon 45 - 50 perc között van, érdemes a 45 percnél egy tűpróbát ejteni! Nagyon vastag sütőformában még akár 55 - 60 percig is tarthat a sütés!

Jó étvágyat kívánok hozzá nektek is! COSORI Dual Blaze TwinFry forrólevegős sütővel nincs több rázás, nincs több forgatás, csak egyenletes sütés macera nélkül.

Elkészítés és praktikák a videóban! Jó étvágyat kívánunk!

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

 

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link