Hozzávalók:
A karfiol fasírt hozzávalói:
- 1700 g karfiol ( tisztított súly 1250 g )
- 1.5 evőkanál só a karfiol főzőséhez
- 130 g zabpehely
- 1 db tojás ( L méret )
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 120 g sajt ( trappista )
- 80 g teavaj
- 1 csokor petrezselyem
- minimális olaj spray a fasírtok fújásához só ízlés és fajta szerint ( receptben 2 csapott teáskanál )
- 3 csapott teáskanál édes nemes pirospaprika a fasírthoz
- 1 csapott teáskanál roppantott fekete bors
- 2 - 3 csipet őrölt szerecsendió
A fasírtok forgatásához:
- zsemlemorzsa, vagy éppen zabpehelyliszt
- 1 - 1 teáskanál édes nemes pirospaprika
Az elkészült masszánál figyelni kell a karfiol víztartalmára, ha azt kissé lazának találjátok további kevés zabpehely adható hozzá!
COSORI: 200 C fokon 8 - 8 perc oldalanként
Elkészítés és praktikák a videóban! Jó étvágyat kívánunk!