
ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc

FŐZÉS
35
perc
HOZZÁVALÓK
- 2 kanál rövid szemű rizs
- 4 tojássárgája
- 4 teáskanál szójaszósz
- 2 teáskanál mirin, tálaláshoz (opcionális)
- Só ízlés szerint
- Furikake, a tálaláshoz
- 1 csipet MSG por, a tálaláshoz (opcionális)
- Hondashi, a tálaláshoz (opcionális)
Szükséges eszközök
- Finom hálós szűrő
ELKÉSZÍTÉS
1. Tegyünk a COSORI mérőpohárral 2 csésze rövid szemű rizst a finom szűrőbe
2. Mossuk meg és szűrjük le a rizst a finom szűrővel, amíg a víz tiszta nem lesz, majd helyezzük a rizst a COSORI rizsfőző belső edényébe.
3. Töltsük fel a belső edényt vízzel addig, amíg el nem éri a megfelelő 2 csésze töltési vonalat.
4. Válasszuk ki a White Rice módot (Fehér rizs), állítsuk a Short Grain értékre, majd nyomjuk meg a Start gombot.
5. Osszuk el a meleg, főtt rizst a tálalóedények között, és készítsünk bemélyedést minden rizshalom közepére. Helyezzünk egy tojássárgáját az egyes edények közepére, és öntsünk a sárgája köré egy teáskanál szójaszószt, valamint ½ teáskanál mirint, ha szükséges.
6. Keverjük a sárgáját egy pálcika segítségével a rizshez, hogy a rizs krémes legyen. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, furikával, MSG-porral és hondashival, majd tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!