ADAG
4
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc
FŐZÉS
9
perc
HOZZÁVALÓK
- 1/2 evőkanál olívaolaj
- 1 darab kicsi mogyoróhagyma felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- 170 g száraz orzo tészta
- 60 ml fehérbor
- 355 ml csirke alaplé
- 73 g angol borsó
- 134 g angol spárga, 12 mm darabokra vágva
- 2 evőkanál sótlan vaj
- 1 citrom héja és leve
- Só ízlés szerint
- 6-7 friss mentalevél apróra vágva a díszítéshez
- 3 g chevre (kecskesajt), morzsolva a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
1. Helyezzük az olívaolajat a COSORI rizsfőző belső edényébe.
2. Állítsuk a módot Sauté értékre, az időt 2 percre, majd érintsük meg a Start gombot.
3. Adjuk hozzá a medvehagymát és a fokhagymát a belső edénybe, és pirítsuk 1 percig. Keverjük hozzá az orzo tésztát, majd a bort. Öntsük az alaplevet a belső edénybe, majd érintsük meg a Cancel (Mégse) gombot, ha kész, és zárjuk le a fedelet.
4. Állítsuk a módot Steam értékre, az időt 7 percre, majd érintsük meg a Start gombot.
5. Keverjük hozzá a borsót, a spárgát, a vajat, a citromhéjat, a citromlevet és ízlés szerint sót, amikor az időzítőn még 3 perc van hátra.
6. Tálaljuk az orzo tésztát mentalevéllel és chevre sajttal díszítve.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!