Rohanás nélkül tápláló ételeket enni úgy, hogy a család apraja-nagyja szívesen és jóízűen eszik? Ennek a kivitelezésében lehet tökéletes társ egy COSORI forrólevegős sütő!
Nem véletlen, hogy ezek az innovatív konyhai eszközök meghódították a világot, hisz villámgyorsan egészséges és friss ételeket varázsolhatunk velük az asztalra.
Lehet, hogy először egy kicsit ijesztő belekezdeni és felmerül bennünk rengeteg kérdés. Többek között az, hogy mégis hogyan lehet csupán forró levegővel és olajmentesen húst vagy különböző zöldségeket elkészíteni. Hogyhogy nem lesz száraz az étel? Ugyanolyan jó lesz az íze, mintha olajban sütöttük volna? Elég ropogós lesz-e? Esetleg arra gondolsz, hogy évekkel ezelőtt már beruháztál egy no name forrólevegős fritőzbe, de csupán pár dolgot tudtál benne elkészíteni és azok se sikerültek jól? A jó hír, hogy a COSORI sütőkkel így számtalan meglepetés érhet majd, hisz a rántott húsnál és a sültkrumplinál sokkal többre képesek.
De mi is ez a technológia, ami ekkora segítségünkre van a konyhában?
Egy igazán okos és innovatív konyhai eszköz, amellyel lényegesen csökkenthető a konyhában eltöltött idő anélkül, hogy a kulináris minőség és az élmény csorbulna. Egyrészt abban rejlik az ereje, hogy nagy sebességgel keringeti a forró levegőt az étel körül, így az kívül ropogós lesz, belül pedig szaftos marad. Így a forrólevegős sütő akár 1,5-szer hatékonyabb, mint egy hagyományos sütő. Másrészt egy hagyományos fritőzhöz képest akár 90%-kal kevesebb zsiradékra van szükségünk ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapjunk. Csupán pár cseppnyi olaj hozzáadásával vagy teljes elhagyásával érhető el a kívánt végeredmény. Röviden, a forrólevegős sütő hatékony segítség, hisz társ az egészséges ételek elkészítésében és lehetővé teszi, hogy kevesebb időt kelljen eltölteni a konyhában!
Most pedig jöjjön 4 tipp, amivel még több időt és energiát nyerhetünk!
Tartsuk mindig tisztán a sütőt
Hogyan marad csillogóan tiszta? Először is még viszonylag frissen, amikor már nem forró a fűtőszál és a kosár, de még nem ragadt rá az olaj és az ételmaradék, töröljük át száraz papírtörlővel. Ha már gond van, akkor pedig nedves szivacs vagy puha fogkefe használatával és zsíroldó segítségével óvatosan sikáljuk át a fűtőszálakat, a kosarat pedig bő, meleg és szódabikarbónás vízben áztassuk, majd puha szivaccsal töröljük át.
Melegítsük elő a gépet
Ahogyan a hagyományos sütőt előmelegítenéd, úgy a forrólevegős sütőt is melegítsd elő. Mindössze pár percet vesz igénybe, de lerövidíti a sütési időt és biztosítja, hogy az étel egyenletesen ropogósra süljön. Modelljeinken van „PREHEAT” automata beállítás, ezáltal csak egy gombnyomással elindítható az előmelegítés.
Pár csepp olajat mindig tegyünk a sütni kívánt ételre
Ez azért fontos, hogy megóvjuk a kiszáradásra hajlamosabb ételeket és puhák maradjanak, de tényleg elég csupán pár csepp olaj.
Használjuk az előre beállított programokat
Az előre beállított programokat minimális fenntartással kell kezelni, hiszen nem mindegy, hogy például milyen vastag húst vagy milyen idős krumplit akarunk kisütni. Azonban abban segítenek, hogy használatukkal a végeredmény még egyszerűbben elkészíthető legyen, hiszen nem nekünk kell kitalálni a megfelelő sütési hőfokot és percet. Mivel a COSORI sütőkhöz jár online receptfüzet, az abban szereplő beállításokat vehetjük alapul, majd ezekből kiindulva kikísérletezhetjük saját kedvenc fogásaink optimális sütési paramétereit.
Mindenki megérdemli, hogy egy hosszú és fárasztó nap után ne a konyhában kelljen robotolnia, hanem nyerjen időt a pihenésre és a kikapcsolódásra. De emellett ne kelljen lemondania a finom és egészséges falatokról se!