ADAG
2-4
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
35
perc
SÜTÉS
8
perc
HOZZÁVALÓK
- 8 g kukoricakeményítő
- 118 ml víz
- 60 ml szójaszósz
- 55 g világos barna cukor
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 g reszelt gyömbér
- Fekete bors, ízlés szerint
- 454 g sertéskaraj, 38 mm-es kockákra vágva
- 2 fa nyárs, félbevágva
- Olajspray
- Só és bors, ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
1. KEVERJÜK össze a kukoricakeményítőt és a vizet.
2. KEVERJÜK össze a kukoricakeményítős vizet, a szójaszószt, a barna cukrot, a fokhagymát és a gyömbért egy kis lábasban. Főzzük a szószt magas hőfokon, amíg forrni és besűrűsödni nem kezd, kb. 5 perc után.
3. FŰSZEREZZÜK meg a szószt ízlés szerint fekete borssal és hagyjuk kihűlni.
4. NYÁRSALJUK fel a sertéshúst egyenletesen a nyársra.
5. PÁCOLJUK a felnyársalt sertéshúst egy kis teriyaki szószban, körülbelül 30 percig.
6. VÁLASSZUK ki az előmelegítési opciót a Cosori Air Fryer gépünkön és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
7. HELYEZZÜK a nyársat az előmelegített fritőzbe és fújjuk le olajsprayvel.
8. VÁLASSZUK ki a Steak menüpontot, állítsuk be 8 percre és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
9. KENJÜK be a nyársakat teriyaki szósszal 2 percenként a sütési idő alatt.
10. FŰSZEREZZÜK ízlés szerint sóval és borssal, majd tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!