
ADAG
2
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc

SÜTÉS
8
perc
TERIYAKI SZÓSZ
- 118 ml szójaszósz
- 50 g cukor
- 1 g reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma, összetörve
- 60 ml narancslé
LAZAC
- 2 lazacszelet (148 g)
- 20 ml növényi olaj
- Só és fehér bors, ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
1. KEVERJÜK össze a szósz összetevőit egy kis tálban.
2. FORRALJUK fel a szószt, felezzük meg, majd hagyjuk kihűlni.
3. VÁLASSZUK ki az előmelegítési funkciót a Cosori Air Fryer gépünkön, állítsuk be 175 fokra és nyomjuk meg a Start/ Pause gombot.
4. FÚJJUK be olajjal és a lazacot és fűszerezzük meg sóval és fehér borssal.
5. HELYEZZÜK a lazacot az előmelegített fritőzbe bőrrel lefelé. Válasszuk ki a Seafood opciót, állítsuk be 8 percre és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
6. SZAGGASSUK VEGYÜK ki a lazacot a fritőzből, amint lejárt. Hagyjuk pihenni 5 percet, majd fedjük be a szósszal.
7. KENJÜK TÁLALJUK rizzsel vagy párolt zöldségekkel.