Töltött karaj hozzávalói:
- 4 x 180 g nyitott karajszeletek
- 100 g sertés gépsonka
- 50 g füstölt sonka (4 szelet)
- 140 g reszelni való sajt (videóban Gouda)
- 1 darab alma (videóban Jonagold)
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 darab egész tojás
- 80 g teavaj
- 25 g virágméz
- 100 ml friss narancslé
- 30 ml Whisky (Ír Teeling a videóban)
- 4 vékony szelet narancshéj
- 1 g őrölt szegfűbors
- 1 g őrölt szegfűszeg
- színes tört bors
- darált koriandermag
- só ízlés szerint
- olaj spray
- 4 darab fogvájó
A húsok sütése Cosori prémium forrólevegős sütőben 175 C fokon 25 perc időtartalom. Miután a fólia lekerült róluk és megkapták a fűszeres almás sonkás csomagot 200 C fokon 2 perc. Mivel ez egy szaftban gazdag frissensült érdemes minden esetben frissen tálalni, visszamelegített formában már veszít a gasztronómiai élményből. A húsokat akár 1 nappal előtte be lehet tölteni és másnapig a 3 - 5 C fokos jéghideg hűtőben letakarva tartani. Ebben az esetben sütés előtt 1 órával érdemes a konyhamelegre kitenni őket és úgy kezdeni a hőkezelést! Jó étvágyat hozzá nektek is!
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!