ADAG
4
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
20
perc
SÜTÉS
15-30
perc
HOZZÁVALÓK
- 150 g rizs
- 200 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált sertés lapocka
- 20 g só
- 10 g bors
- 10 g kömény
- 10 g pirospaprika
- 2 db tojás
- 10 db TV paprika
Szósz
- 200 g vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 1 dl sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dl paradicsompüré
- 3 szár angolzeller
ELKÉSZÍTÉS
1. Készítsük el a tölteléket, öblítsük le a rizst és másfélszeres hideg vízzel közepes lángon főzök, kis só hózáadásával, amíg el nem fő a víz. Fedjük le és hagyjuk kihűlni.
2. Vágjuk finomra a vöröshagymát és a fokhagymát ,és adjuk a darált húshoz a kihült rizzsel együtt. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel és pirospaprikával és adjuk hozzá a két tojást
3. Mossuk meg a paprikát és távolítsuk el a magházát
4. Töltsük meg a paprikákat a hústöltelékkel. Hűtőben tároljuk, amíg elkészül a szósz
5. Pároljuk meg a finomra vágott hagymát és vöröshagymát az olajon,majd adjuk hozzá a sűíritett paradicsomot,paradicsomszószt és az angol zellert.
6. Helyezzük az AIRFRYER-be a töltött paprikákat, úgy hogy ne fedjék egymást
7. Válasszuk ki GRANDZONE ROAST funkciót 190°C-on 20percre
8. Tegyük be a megsült paprikákat a szószba és főzzük további 5 percig, hogy átvegyék egymás ízét.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!