ADAG
2
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
20
perc
SÜTÉS
20
perc
HOZZÁVALÓK
- 80 dkg vajtök, meghámozva, nagy kockákra vágva
- 3 evőkanál olívaolaj
- ½ teáskanál kóser só
- 1 babérlevél
- ½ teáskanál őrölt fekete bors
- 25 dkg ricotta
- 25 dkg parmezán, reszelve
- ½ csésze tej
- ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
- 25 dkg gomba, vékonyra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 50 dkg bébispenót levél
- lasagne tészta al dentére főzve és félbevágva
- mozzarella, apróra vágva
- 1 teáskanál olasz fűszer
ELKÉSZÍTÉS
1. Szórjuk meg a vajtököt 1 evőkanál olívaolajjal, ¼ teáskanál sóval, 1 babérlevéllel és ¼ teáskanál őrölt fekete borssal.
2. Válasszuk az Előmelegítés funkciót a COSORI forrólevegős sütőn, állítsuk be a hőmérsékletet 200 fokra, majd nyomjuk meg a Start/Szünet gombot.
3. Helyezzük a tököt az előmelegített sütőbe.
4. Állítsuk be 180 fokra és 22 percre, majd indítsuk el.
5. Vegyük ki a tököt, és tegyük félre hűlni.
6. Tegyük a ricottát, a pirított vajtököt, a parmezánt, a tejet és a szerecsendiót a robotgépbe. Keverjük simára. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még tejet.
7. Tegyük a gombát, a fokhagymát és a spenótot, valamint a maradék olívaolajat, sót és borsot egy serpenyőbe. Főzzük 10 percig, amíg a gomba megpuhul és a spenót megfonnyad, majd tegyük félre hűlni.
8. Tegyük a ricottás tökkeveréket a tepsibe, majd rétegezzük a lasagne tésztával. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, majd az olasz fűszerezéssel megszórt mozzarellát, és ismételjük addig, amíg el nem érjük a tál tetejét.
9. Kenjük az utolsó rétegre a ricottás vajas tök keveréket, és még több mozzarellát tegyünk a tetejére.
10. Fedjük le alufóliával, és tegyük vissza a kosárba.
11. Állítsuk be a hőmérsékletet 180 fokra, az időt 20 percre, majd indítsuk el.
12. Távolítsuk el a fóliát, amikor még 3 perc van hátra.
13. Vegyük ki a lasagnét, ha kész és díszítsük bazsalikommal, majd tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!