Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vajtökös lasagne

ADAG
2
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
20
perc

SÜTÉS
20
perc

HOZZÁVALÓK

  • 80 dkg vajtök, meghámozva, nagy kockákra vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál kóser só
  • 1 babérlevél
  • ½ teáskanál őrölt fekete bors
  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg parmezán, reszelve
  • ½ csésze tej
  • ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
  • 25 dkg gomba, vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 50 dkg bébispenót levél
  • lasagne tészta al dentére főzve és félbevágva
  • mozzarella, apróra vágva
  • 1 teáskanál olasz fűszer

ELKÉSZÍTÉS

1. Szórjuk meg a vajtököt 1 evőkanál olívaolajjal, ¼ teáskanál sóval, 1 babérlevéllel és ¼ teáskanál őrölt fekete borssal.

2. Válasszuk az Előmelegítés funkciót a COSORI forrólevegős sütőn, állítsuk be a hőmérsékletet 200 fokra, majd nyomjuk meg a Start/Szünet gombot.

3. Helyezzük a tököt az előmelegített sütőbe.

4. Állítsuk be 180 fokra és 22 percre, majd indítsuk el.

5. Vegyük ki a tököt, és tegyük félre hűlni.

6. Tegyük a ricottát, a pirított vajtököt, a parmezánt, a tejet és a szerecsendiót a robotgépbe. Keverjük simára. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még tejet.

7. Tegyük a gombát, a fokhagymát és a spenótot, valamint a maradék olívaolajat, sót és borsot egy serpenyőbe. Főzzük 10 percig, amíg a gomba megpuhul és a spenót megfonnyad, majd tegyük félre hűlni.

8. Tegyük a ricottás tökkeveréket a tepsibe, majd rétegezzük a lasagne tésztával. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, majd az olasz fűszerezéssel megszórt mozzarellát, és ismételjük addig, amíg el nem érjük a tál tetejét.

9. Kenjük az utolsó rétegre a ricottás vajas tök keveréket, és még több mozzarellát tegyünk a tetejére.

10. Fedjük le alufóliával, és tegyük vissza a kosárba.

11. Állítsuk be a hőmérsékletet 180 fokra, az időt 20 percre, majd indítsuk el.

12. Távolítsuk el a fóliát, amikor még 3 perc van hátra.

13. Vegyük ki a lasagnét, ha kész és díszítsük bazsalikommal, majd tálaljuk.

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Főfogások