ADAG
6
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc
SÜTÉS
12
perc
HOZZÁVALÓK
- 340 g növényi alapú darált "hús"
- 1⁄2 közepes mogyoróhagyma, finomra vágva
- 3 g fokhagyma por
- 2 g fekete bors
- 3 g só
- 2 g mustárliszt
- Egy csipetnyi cayenne
- Egy csipet füstölt paprika
- 15 g friss petrezselyem apróra vágva
- 3 ml Worcestershire szósz (vegán)
- 43 g mandulaliszt
- Olaj spray
- 64 ml vegán BBQ szósz, plusz még a tálaláshoz
- Metélőhagyma apróra vágva a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
1. KEVERJÜK jól össze a darált „húst” a mogyoróhagymával, fokhagymaporral, borssal, sóval, mustárliszttel, cayenne-nel, paprikával, petrezselyemmel, Worcestershire szósszal és mandulaliszttel egy nagy tálban, amíg össze nem áll.
2. OSSZUK a keveréket 12 részre, és golyókat formázunk belőle. Tegyük a hűtőbe legalább 10 percre.
3. TEGYÜK a gombócokat közvetlenül a Cosori forrólevegős okossütő kosarába, a sütőbetét nélkül.
4. LOCSOLJUK meg a gombócokat olajspray-vel.
5. VÁLASSZUK ki az Air Fry funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 200°C-ra és az időt 12 percre, majd nyomjuk meg a Start/Szünet gombot.
6. VEGYÜK ki, ha elkészült.
7. FORRÓSÍTSUK fel a BBQ szószt egy közepes lábosban, majd adjuk hozzá a gombócokat.
8. KEVERJÜK jól össze, hogy bevonja a gombócokat.
9. VEGYÜK le a tűzről, metélőhagymával díszítsük, és tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!