Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vegán koktél "húsgombóc"

ADAG
6
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc

SÜTÉS
12
perc

HOZZÁVALÓK

  • 340 g növényi alapú darált "hús"
  • 1⁄2 közepes mogyoróhagyma, finomra vágva
  • 3 g fokhagyma por
  • 2 g fekete bors
  • 3 g só
  • 2 g mustárliszt
  • Egy csipetnyi cayenne
  • Egy csipet füstölt paprika
  • 15 g friss petrezselyem apróra vágva
  • 3 ml Worcestershire szósz (vegán)
  • 43 g mandulaliszt
  • Olaj spray
  • 64 ml vegán BBQ szósz, plusz még a tálaláshoz
  • Metélőhagyma apróra vágva a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS

1. KEVERJÜK jól össze a darált „húst” a mogyoróhagymával, fokhagymaporral, borssal, sóval, mustárliszttel, cayenne-nel, paprikával, petrezselyemmel, Worcestershire szósszal és mandulaliszttel egy nagy tálban, amíg össze nem áll.

2. OSSZUK a keveréket 12 részre, és golyókat formázunk belőle. Tegyük a hűtőbe legalább 10 percre.

3. TEGYÜK a gombócokat közvetlenül a Cosori forrólevegős okossütő kosarába, a sütőbetét nélkül.

4. LOCSOLJUK meg a gombócokat olajspray-vel.

5. VÁLASSZUK ki az Air Fry funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 200°C-ra és az időt 12 percre, majd nyomjuk meg a Start/Szünet gombot.

6. VEGYÜK ki, ha elkészült.

7. FORRÓSÍTSUK fel a BBQ szószt egy közepes lábosban, majd adjuk hozzá a gombócokat.

8. KEVERJÜK jól össze, hogy bevonja a gombócokat.

9. VEGYÜK le a tűzről, metélőhagymával díszítsük, és tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link