Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vegán Lencse fasírt, tejföllel salátával

ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
20
perc

SÜTÉS
15-30
perc

HOZZÁVALÓK

  • 100 g lencse
  • 150 g zabliszt
  • 100 g gomba
  • 100 g lilakáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 g só
  • 10 g bors
  • 10 g szerecsendió

Mártás

  • 50 g tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 g só
  • 10 g bors

Saláta

  • 1 darab bébi római saláta
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 0,5 dl almaecet

ELKÉSZÍTÉS

1. Főzzük meg a lencsét, dupla mennyiségű vízzel puhára, majd főzzük el róla teljesen a vizet és hűtsük ki

2. Reszeljük le a lilakáposztát és sózzuk meg, várjuk 10 percet és facsarjuk ki belőle a nedvességet

3. Vágjuk fel a gombát a hagymát, és a fokhagymát, majd pirítsuk le

4. Keverjük össze a lencsét, zöldségeket és a zablisztet, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval

5. Formáljuk őket kis lepényekre 

6. Válasszuk ki GRANDZONE AIRFRY funkciót 200°C-on 15percre

7. Készítsük el a tejföl mártást. Vágjuk finomra fokhagymát és adjuk a tejfölhöz, sóval, borssal ízesítsük

8. Készítsük el a salátát. Mossuk meg a bébi római salátát majd vágjuk négybe. Sózzuk olívaolajjal és almaecettel locsoljuk

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link