
ADAG
3
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
75
perc

SÜTÉS
25
perc
HOZZÁVALÓK
- 1 nagy hagyma
- 120 g finomliszt
- 7 g paprika
- 12 g só
- 7 g fokhagymapor
- 3 g chili por
- 1 g fekete bors
- 1 g szárított oregánó
- 295 ml víz
- 56 g olasz stílusú zsemlemorzsa
- Olajspray
ELKÉSZÍTÉS
1. HÁMOZZUK meg a hagymát és vágjuk fel a tetejét. Helyezzük a vágott oldalával lefelé a vágódeszkára.
2. VÁGJUK a hagymát lefelé indulva a közepétől kifelé. Ismételjük meg 8 egyenletes vágással a hagyma körül. Győződjünk meg arról, hogy a kés a hagyma minden rétegét átvágja, de hagyja a hagymát kapcsolódni a közepéhez. Tegyük félre.
3. TEGYÜK a hagymát hideg vízbe legalább 2 órára, majd szárítsuk meg.
4. KEVERJÜK össze a lisztet, a paprikát, a sót, a fokhagymaport, a chili port, a borsot, az oregánót és a vizet, amíg össze nem áll.
5. VÁLASSZUK ki az előmelegítési funkciót a Cosori Air Fryer gépünkön és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
6. VONJUK be a hagymát a masszával, terítsük szét a rétegeken és ügyeljünk arra, hogy jól befedje. Azután a hagyma tetejét és alját szórjuk meg zsemlemorzsával.
7. FÚJJUK be a fritőz alját olajjal és helyezzük el benne a hagymát vágott oldalával felfelé. Fújjuk be a hagyma tetejét olajsprayvel.
8. SÜSSÜK a hagymát 205 fokon 10 percig, majd süssük még 15 percig 175 fokon.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!