Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

„Dán álom” sütemény

ADAG
6
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc

SÜTÉS
24
perc

HOZZÁVALÓK

  • Olajspray
  • 3 nagyméretű tojás
  • 200 gramm kristálycukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 219 gramm süteményliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál durva szemű só
  • 85 gramm sótlan vaj, olvasztva
  • 158 ml zsíros tej

BEVONAT

  • 113 gramm sótlan vaj
  • 106 gramm édesítetlen kókuszreszelék
  • 312 gramm sötét barnacukor
  • 78 ml zsíros tej
  • ½ teáskanál durva szemű só

SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK

  • 6 kerámia ramekin forma (egyenként 226 gramm)
  • Keverőtálas robotgép vagy kézi mixer a keverőlapát toldattal
  • Lisztszita

ELKÉSZÍTÉS

1. Helyezzük a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába

2. Permetezzük le a ramekin formák belsejét olajspray-vel

3. Válasszuk ki a Bake (Sütés) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 155 °C-ra, az időt pedig 20 percre, majd koppintsunk a Start/ Pause (Indítás/szüneteltetés) lehetőségre az előmelegítéshez.

4. Tegyük a tojásokat, cukrot és vaníliakivonatot egy keverőlapáttal felszerelt keverőtálas robotgép táljába, majd közepesen magas fordulatszámon addig verjük, amíg könnyű és habos nem lesz

5. Szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót egy másik tálba. Egy másik tálban összekeverjük az olvasztott vajat és a tejet.

6. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a robotgép táljába, keverjük addig, míg éppen csak összeáll, majd forgassuk bele a tejes-vajas keveréket.

7. Öntsük a tésztát egyenlő arányban a ramekin formákba.

8. Helyezzük a ramekin formákat az előmelegített sütőtálcára.

9. Tegyük a bevonat hozzávalóit egy közepes nyeles lábasba, és közepes hőfokon olvasszuk őket egybe, folyamatos kevergetés mellett, majd vegyük le a hőforrásról.

10. Kanalazzunk egy réteg bevonatot minden ramekin formára, miután befejeződött a sütés

11. Válasszuk ki a Bake (Sütés) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 170 °C-ra, az időt pedig 4 percre, koppintsunk a Preheat (Előmelegítés) lehetőségre a funkció kikapcsolásához, majd koppintsunk a Start/Pause (Indítás/szüneteltetés) lehetőségre.

12. Vegyük ki a süteményeket, ha elkészültek, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link