Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fűszeres tonhal tekercs

ADAG
6
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
50
perc

FŐZÉS
30
perc

HOZZÁVALÓK

  • 226 g tonhal apróra vágva
  • 2 evőkanál japán majonéz
  • 1,5 evőkanál sriracha 
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 evőkanál szezámolaj
  • 1 teáskanál rizsecet
  • 1/2 teáskanál só
  • 8 nori lap fébevágva
  • 1 avokádó meghámozva, kimagozva és cikkekre vágva
  • 1 uborka meghámozva és julienne-re vágva

Sushi rizs

  • 2 kanál rövid szemű rizs
  • 78 ml rizsecet
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1/2 evőkanál só

Szükséges eszközök

  • Reszelő
  • Finom hálós szűrő

ELKÉSZÍTÉS

1. Keverjük össze a tonhalat, a majonézt, a srirachát, a szójaszószt, a szezámolajat és a rizsecetet egy közepes tálban, majd fedjük le, és hűtsük le felhasználásig.

2. Helyezzünk a COSORI mérőpohárral 2 csésze rövid szemű rizst a finom hálós szűrőbe.

3. Mossuk meg és csepegtessük le a rizst a finom szűrővel, amíg a víz tiszta nem lesz, majd helyezzük a rizst a belső edénybe. Öntsünk vizet a belső edénybe, amíg el nem éri a megfelelő 2 csésze töltési vonalat.

4. Hagyjuk a rizst ázni 30 percig a főzés előtt..

5. Válasszuk ki a White Rice funkciót, állítsuk Short Grain-re, majd érintsük meg a Start gombot.

6. Forraljuk fel a rizsecetet, a cukrot és a sót egy kis serpenyőben, majd vegyük le a tűzről.

7. Lazítsuk fel a rizst ha elkészült, majd forgassuk bele az ecetes keveréket, amíg a rizs még meleg.

8. Tartsunk a kezünkben egy darab norit lapot és a rizslapát vagy egy spatula segítségével egyetlen gyors mozdulattal terítsünk egy kanál meleg rizst a közepére. A tetejére tegyünk egy evőkanál fűszeres tonhalkeveréket, néhány darab julienne-re vágott uborkát és egy avokádó szeletet.

9. Görgessük rá a norit a tonhalra és folytassuk a felcsavarást úgy, hogy egyenletes cső alakú legyen a rizs közepén.

10. Ismételjük a formázási folyamatot a maradék rizzsel és a töltelék hozzávalóival.

11. Tálaljuk a kézzel készült tekercseket, ha kész.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link