Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sárgarépa, paszternák és burgonya colcannon

ADAG
6
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc

FŐZÉS
45
perc

HOZZÁVALÓK

  • 283 g aranyburgonya meghámozva és 2,5 centis darabokra vágva
  • 454 g sárgarépa meghámozva és 2,5 centis darabokra vágva 
  • 454 g paszternák meghámozva és 2,5 centis darabokra vágva 
  • 3 evőkanál sótlan, szobahőmérsékletű vaj, elosztva
  • 1 póréhagyma (csak fehér és világoszöld részek), megtisztítva és felaprítva
  • Só, ízlés szerint
  • Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
  • 1 teáskanál friss kakukkfűlevél apróra vágva
  • 177 ml szobahőmérsékletű tej
  • 1 evőkanál friss kapor, vagy petrezselyem a díszítéshez 

Szükséges eszközök

  • Krumplinyomó

ELKÉSZÍTÉS

1. Öntsünk 473 ml vizet a COSORI rizsfőző belső edényébe.

2. Helyezzük a gőzkosarat a belső edénybe.

3. Állítsuk a módot Steam értékre, az időt 35 percre, majd érintse meg a Start gombot.

4. Adjuk hozzá a burgonyát, a sárgarépát és a paszternákot, majd zárja le a fedelet, hogy elkezdjen párolódni.

5. Vegyük ki a zöldségeket, amikor megpuhultak, majd öntsük ki a folyadékot, és töröljük tisztára a belső edényt.

6. Állítsuk a módot Sauté értékre, az időt 10 percre, majd érintse meg a Start gombot.

7. Tegyünk 1 evőkanál vajat a belső edénybe és adjuk hozzá a póréhagymát, valamint egy jó csipet sót és borsot. Nagyon puhára pároljuk, hogy elkezdhessen karamellizálódni, körülbelül 10 percig.

8. Hozzáadjuk a kakukkfű leveleket, a tejet, a maradék 2 evőkanál vajat, a párolt zöldségeket és egy csipet sót és borsot. Burgonyanyomóval összetörjük, majd ízlés szerint még sóval és borssal ízesítjük.

9. Díszítjük ízlés szerint friss kaporral vagy petrezselyemmel, majd tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link