
ADAG
5
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc

FŐZÉS
30
perc
HOZZÁVALÓK
- 165 gramm sárgabarack konzerv
- 85 gramm méz
- 50 gramm barna cukor, finomítatlan
- 60 gramm dijoni mustár
- 43 gramm sótlan vaj
- 1 előfőzött, bevagdosott sonka (2-3 kilogramm), szükség esetén az edény méretére vágva
- 1 konzervnyi 100%-os lében lévő ananász (567 gramm)
- 236 milliliter víz
ELKÉSZÍTÉS
1. KEVERJÜK össze a barackbefőttet, a mézet, a barna cukrot, a dijoni mustárt és a sótlan vajat egy kis lábasban. Forraljuk fel a keveréket és főzzük 1 percig, folyamatosan kevergetve, majd vegyük le a tűzről.
2. HÚZZUK szét a sonkaszeleteket a bevágott részeknél, hogy a rákent máz majd jól beivódhasson a sonka belsejébe. A máz nagy részével kenjük be az egész sonkát, a bevágásoknál is, a negyedét pedig tegyük félre.
3. TEGYÜK az ananászdarabokat, az ananászlevet, a vizet a COSORI SLOW COOKER edényének az aljába.
4. KÉSZÍTSÜNK alufóliából 2 hosszú, egyenként 63 centiméteres lapot, majd hajtsuk mindkét lapot hosszában egy hosszú, vékony darabra. Helyezzük a hosszú lapokat keresztben a fazék belsejébe, és a végeket hajtsuk át a felső szélén. Így a sonka főzés után könnyen kivehető lesz.
5. TEGYÜK a sonkát a vágott felével az edénybe. Hajtsuk a sonka fölé a szélére hajtogatott fóliát.
6. ZÁRJUK le a Cosori Slow Cooker fedelét.
7. VÁLASSZUK ki a Lassúfőzés, SLOW COOK funkciót, majd nyomjuk meg a Start gombot.
8. FŐZZÜK, amíg a sonka teljesen meg nem puhul.
9. VEGYÜK ki a sonkát, majd helyezzük egy tálcára. Kenjük meg a maradék mázzal, majd a Cosori Air Fryer-ben 2-3 percig süssük, amíg a szélei megbarnulnak és karamellizálódnak.
10. TÁLALJUK a sonkát, öntsük rá a maradék levet a Slow Cooker-ből, hogy a sonka extra puha maradjon és fogyasszuk el, amíg meleg.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!