Hozzávalók 6 főre:
- 1 kg savanyú káposzta
- 700 g darált sertéshús (lapocka)
- 300 ml víz a hús párolásához
- 1 evőkanál sertészsír a hús pirításához
- 1 teáskanál zsír a káposzta pirításához
- 1 teáskanál sertészsír a rizshez
- 250 g rizs (jázmin)
- 500 ml víz a rizshez
- 250 g 20 %-os tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 4 darab babérlevél
- 2 teáskanál morzsolt majoránna
- 2 púpos teáskanál édes nemes pirospaprika
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 10 g teavaj a tál kikenéséhez
- 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
- tejföl a tálaláshoz
Az összeállított rakott káposzta sütése 165 C fokon 30 perc.
Elkészítés és praktikák a videóban! Jó étvágyat kívánunk!
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!