Hozzávalók:
- 330 g finomliszt
- 150 ml 2.8 % zsírtartamú tej
- 150 g rögös zsíros, vagy félzsíros tehéntúró
- 20 g friss élesztő vagy a kis csomag instant élesztő 2/3 része ( 5g )
- 75 g teavaj
- 35 g natúr joghurt
- 2 darab tojás sárgája a tésztába 1 darab tojás sárgája a kenéshez
- 1 mokkáskanál kristálycukor
- 1 teáskanál só a tésztába 3 - 4 csipet durva só a kalács tetejére
- 1 mogyorónyi vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés és praktikák a videóban! Jó étvágyat kívánunk!
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!