
ADAG
10
darab

ELŐKÉSZÍTÉS
30
perc

SÜTÉS
80
perc
HOZZÁVALÓK
- 4 szál kakukkfű, apróra vágva
- 3 szál rozmaring, apróra vágva
- 1½ evőkanál só
- 1 evőkanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál világosbarna cukor
- 4–4½ font (kb. 2–2,2 kg) csontos ribeye rostélyos
- ½ csésze sótlan vaj, puhított
Szükséges eszközök
- Konyhai kötözőzsineg
- Alufólia
- Maghőmérő
ELKÉSZÍTÉS
1. KEVERJÜK ÖSSZE a kakukkfüvet, rozmaringot, sót, borsot és barna cukrot egy tálban
2. KÖSSÜK ÖSSZE a ribeye rostélyost konyhai zsineggel. Kezdjük a hús aljánál, majd húzzuk át a tetején, csomózzuk meg, és vágjuk le a felesleget. Ismételjük meg a bordák közötti részeken, körülbelül 2,5–5 cm távolságra.
3. ITASSUK LE a húst papírtörlővel, majd dörzsöljük be minden oldalát a fűszerkeverékkel.
4. HELYEZZÜK a fűszerezett rostélyost fedetlenül a hűtőbe 30 percre vagy akár egy órára.
5. VEGYÜK KI a húst a hűtőből 30 perccel a sütés előtt.
6. DÖRZSÖLJÜK BE puhított vajjal minden oldalát.
7. TÁVOLÍTSUK EL a sütőrácsot az air fryer kosarából.
8. VÁLASSZUK KI a Preheat funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 175°C-ra, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
9. HELYEZZÜK a rostélyost közvetlenül az előmelegített kosárba, zsíros oldalával lefelé.
10. VÁLASSZUK KI a Bake funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 190°C-ra és az időt 40 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
11. FORDÍTSUK MEG a rostélyost, hogy a zsíros oldala felfelé nézzen.
12. VÁLASSZUK KI a Bake funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 190°C-ra és az időt 40 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
13. VEGYÜK KI a rostélyost, amikor a belső hőmérséklete eléri az 52°C-ot a medium-rare állaghoz, vagy amíg el nem éri a kívánt átsütöttséget.
14. TAKARJUK BE az elkészült rostélyost alufóliával, és hagyjuk pihenni 20 percig, mielőtt felszeleteljük. Vágjuk fel a rostélyost a kívánt vastagságú szeletekre, és tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!