Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Párolt rövid borda

ADAG
8
darab

ELŐKÉSZÍTÉS
20
perc

SÜTÉS
185
perc

HOZZÁVALÓK

  • 3 darab rövid borda, harmadokra vágva, 1 csonttal elválasztva
  • Só és bors, ízlés szerint
  • ¼ csésze finomliszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 csésze sótlan marhahús alaplé
  • 2 csésze vörösbor
  • 1 csésze hagyma, aprítva
  • ½ csésze répa, aprítva
  • ½ csésze zeller
  • ¼ csésze petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 2 babérlevél
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál rozmaring

ELKÉSZÍTÉS

1. FŰSZEREZZÜK a rövid bordákat sóval és borssal, majd vonjuk be 1/4 csésze liszttel.

2. VEGYÜK KI a sütőrácsot az air fryer kosarából. 

3. VÁLASSZUK KI a Preheat funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 230°C-ra, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

4. HELYEZZÜK a rövid bordákat közvetlenül az előmelegített kosárba, és kenjük meg olívaolajjal. 

5. VÁLASSZUK KI az Air Fry funkciót, állítsuk az időt 5 percre és a hőmérsékletet 230°C-ra, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

6. OLDJUK FEL a paradicsompürét a marhahús alaplében, majd öntsük a paradicsomos alaplevet  és a vörösbort a kosárba a rövid bordák mellé.

7. HELYEZZÜK a maradék hozzávalókat a kosárba, és győződjünk meg arról, hogy a rövid borda csonttal felfelé van.

8. VÁLASSZUK KI a Bake funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 180°C-ra, és az időt 60 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

9. FORDÍTSUK a rövid bordákat az oldalukra, és helyezzük vissza a kosarat az air fryer-be.

10. VÁLASSZUK KI a Bake funkciót, állítsuk az időt 60 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot. 

11. FORDÍTSUK MEG félidőben a bordákat. Miután az első 60 perc letelt, fordítsuk meg ismét a bordákat.

12. VÁLASSZUK KI a Bake funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 190°C-ra és az időt 60 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

13. FORDÍTSUK MEG a bordákat 15 percenként, hogy mindkét oldaluk szépen megpiruljon.

14. VEGYÜK KI a bordákat amikor elkészültek és tálaljuk. 

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link