Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tiramisu Trifle

ADAG
12
darab

ELŐKÉSZÍTÉS
40
perc

SÜTÉS
42
perc

HOZZÁVALÓK

  • 1 csomag süteménypor (elkészítve a csomag utasításai szerint, elosztva)
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 2½ teáskanál instant eszpresszópor
  • 1½ csésze forró víz
  • 3 csésze habtejszín
  • ¾ csésze porcukor
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 280 gramm mascarpone sajt, lágyított
  • 60 gramm táblás étcsokoládé 
  • 1–2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • Olajspray

Szükséges eszközök

  • 2 négyzet alakú tepsi (20 centis, fogantyúk nélkül)
  • Álló mixer habverő fejjel
  • Közepes méretű üvegtál vagy mély üvegtál
  • Finom reszelő

ELKÉSZÍTÉS

1. HELYEZZÜK a sütőrácsot az air fryer kosarába, majd tegyük rá az egyik négyzet alakú tepsit.

2. VÁLASSZUK KI a Preheat funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 230°C-ra, majd indítsuk el.

3. PERMETEZZÜK BE olajspray-vel az előmelegített tepsit, és öntsük bele a tészta felét.

4. VÁLASSZUK KI a bake funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 145°C-ra és az időt 21 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

5. VEGYÜK KI amikor kész, ismételjük meg a sütési folyamatot a második tepsivel, majd hagyjuk mindkettőt kihűlni.

6. OLDJUK FEL a kristálycukrot és az eszpresszóport a forró vízben. Jól keverjük össze, és tegyük félre.

7. TEGYÜK a habtejszínt, porcukrot és vaníliakivonatot az álló mixer táljába. Keverjük közepes sebességen, amíg összeáll, majd növeljük a sebességet, amíg kemény habot nem kapunk.

8. ADJUK hozzá a mascarpone sajtot, és verjük tovább, amíg kemény habot nem kapunk.

9. SZELETELJÜK FEL a kihűlt süteményt 2x2.5cm-es darabokra

10. MÁRTOGASSUK a süteménydarabokat az eszpresszóba, majd helyezzük az üvegtál aljára, hogy egy réteget alkossunk

11. TERÍTSÜK EL a mascarpone hab 1–1½ csészényi részét a süteményen.

12. RESZELJÜK RÁ finom reszelővel az étcsokoládét a mascarponéra. 

13. ISMÉTELJÜK MEG a mártogatást és rétegzést, hogy egy második réteget hozzunk létre.

14. SZÓRJUNK az utolsó réteg tetejére az étcsokoládé helyett cukrozatlan kakaóport.

15. FEDJÜK LE az üvegtálat fóliával, és tegyük hűtőbe legalább 30 percre tálalás előtt.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link